29 ارديبهشت 1403
RSSFacebookTwitterLinkedinDiggYahooDelicious

رویداد کم سابقه در بازار سرمایه ایران: بورس تهران کارگاه آموزشی “استانداردهای بین‌المللی افشای پایداری” را برگزار کرد

کارگاه آموزشی “استانداردهای بین‌المللی افشای پایداری” توسط بورس تهران با همکاری ابتکار بورس‌های پایدار ملل متحد و با حضور دویست نفر از نمایندگان ناشران و فعالان بازار برگزار شد.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل بورس تهران؛ امروز سه‌شنبه 18 اردیبهشت 1403 مدیرعامل بورس تهران، دکتر محمود گودرزی در ابتدای این کارگاه به ایراد سخنانی پرداخت و ضمن تشکر از برگزارکنندگان این رویداد کم سابقه در بازار سرمایه ایران، با نگرش به دستورالعمل اجرای حاکمیت شرکتی و جایگاه افشای پایداری در آن، رویکرد موثر ناشران بورسی را به اصول زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی خواستار شد تا همه جوانب فعالیت یک بنگاه و آثار آن بر ذینفعان فعلی و آتی روشن شود.

 اساتید این کارگاه آموزشی نمایندگانی از نهادهای «بورس‌های پایدار سازمان ملل، بنیاد IFRS و شرکت مالی بین‌المللی (IFC )» بودند.

هدف از برگزاری این کارگاه، آشنایی بیشتر شرکت‌ها با استانداردهای بین‌المللی افشای پایداری است تا سطح آگاهی ناشران از استانداردهای بین‌المللی افشای نحوه اجرای اصول حاکمیت شرکتی افزایش یافته و با وسعت دید بیشتر به مقوله پایداری بپردازند. همچنین امکان درک فرصت‌ها و ریسک‌های پایداری برای مدیران شرکت‌ها فراهم شود.

بخش اول این کارگاه به این موضوع که استانداردهای پایداری بر چه چارچوب مفهومی استوار است و چه اطلاعات و چه ویژگی‌هایی دارد و در کجا و چگونه باید افشا شود، پرداخت.

در بخش دوم تلاش شد تا شرکت‌ها بتوانند راهبردهای افشای خود را مطابق با استانداردهای بین‌المللی افشای پایداری قرار دهند و نیز الزامات جغرافیایی یا مرتبط با صنعت خود را مد نظر داشته باشند.

در بخش بعدی راهنمایی‌هایی در مورد شناسایی فرصت‌ها و ریسک‌های پایداری، ارزیابی اهمیت اطلاعات مربوطه، ارزیابی راهبرد و میزان توانایی شرکت در مواجهه با ریسک‌های اقلیمی مطرح شد.

مبحث پایانی، انتقال موثر و کارای موضوعات مرتبط با پایداری و همچنین توانایی شرکت در مواجهه با موضوعات آب و هوایی به مخاطبان گزارش‌های پایداری بود.

پایداری(Sustainability)  یکی از مفاهیم کلیدی در حوزه اقتصاد و مدیریت کسب و کار است و نخستین بار دانشمندان محیط ­زیست بودند که به مفهوم پایداری توجه کرده و پس از آن به تدریج در سایر حوزه‌های مدیریتی نیز فراگیر شده و جایگاه خود را پیدا کرد. مفهوم پایداری در نوشته‌های مدرن، به این معنا است که هم­زمان با کسب سود امروز، به اثرات بلندمدت فعالیت خود و دوام منابع برای بهره ­برداری در آینده نیز فکر کنیم.

لازم به ذکر است، گزارش پایداری، اطلاعاتی درباره عملکرد زیست محیطی، اجتماعی و حاکمیت شرکتی را در اختیار سرمایه‌گذاران و سایر ذینفعان قرار می‌‌دهد. افشای اطلاعات پایداری شرکت‌ها منجر به افزایش شفافیت، ارتقای برند، حسن شهرت و افزایش توان رقابتی شرکت‌ها می‌شود.

دلیل طراحی استانداردهای افشای پایداری برآوردن نیازهای اطلاعاتی سرمایه‌گذاران و سایر ذینفعان است و همه کشورها باید با در نظر گرفتن اهمیت روز افزون مقوله توسعه پایدار، اقداماتی را در این مسیر به عمل آورند. با توجه به این که شرکت‌ها نقش بسیار مهمی در زمینه توسعه پایدار دارند، لذا بایستی در خصوص تهیه گزارشات پایداری تجهیز شوند.

 

« استقرار حاکمیت شرکتی» برای پذیرش در فرابورس الزامی شد

«استقرار نظام حاکمیت شرکتی» برای پذیرش شرکت‌ها در بازارهای اول، دوم و نوآفرین فرابورس ایران الزامی شد.

 

به گزارش بورس و بانک و به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، محمدعلی شیرازی، مدیرعامل فرابورس مساله «استقرار نظام حاکمیت شرکتی» را به عنوان یک معیار اساسی در پذیرش شرکت‌ها در هیئت‌های پذیرش بازار اول، دوم و نوآفرین اعلام کرد.

 

به گفته وی شرکت‌های مشاور پذیرش ملزم هستند گزارش وضعیت استقرار حاکمیت شرکتی را مطابق با استاندارد مصوب فرابورس ایران، تهیه و به هیئت پذیرش ارائه دهند.

 

مدیرعامل فرابورس همچنین عنوان کرد: اجرای نظام حاکمیت شرکتی منجر به تداوم فعالیت بنگاه‌های اقتصادی، کنترل تضاد منافع میان مدیریت و مالکیت و تنظیم روابط و منافع ذی‌نفعان خواهد شد.

 

سرپرست مدیریت شعبۀ استان خراسان جنوبی بیمه سرمد معرفی شد

با حضور مدیرکل بانک صادرات استان خراسان جنوبی و سرپرست مدیریت امور شعب و نمایندگان بیمه سرمد، آقای محمد یعقوبی به‌عنوان سرپرست مدیریت شعبۀ استان خراسان جنوبی بیمه سرمد معرفی شد.

به گزارش بورس وبانک و به نقل از روابط عمومی بیمه سرمد با حضور مدیرکل بانک صادرات استان خراسان جنوبی و سرپرست مدیریت امور شعب و نمایندگان بیمه سرمد، آقای محمد یعقوبی به‌عنوان سرپرست مدیریت شعبۀ استان خراسان جنوبی بیمه سرمد معرفی شد.

در این جلسه، مدیرکل بانک صادرات استان، با تأکید بر تسریع در ارائۀ خدمات، از تلاش‌های کارکنان شعبه بیمه سرمد قدردانی کرد.

در ادامه سرپرست مدیریت شعب و شبکۀ فروش بیمه سرمد ضمن بازدید از شعبۀ خراسان جنوبی، با کارکنان این شعبه گفت‌وگو کرد. فرشباف ضمن اطلاع از وضعیت عملکرد و مسائل شعبۀ خراسان جنوبی، بر استراتژی جدید شرکت مبنی بر تقویت و توانمندسازی شبکۀ فروش تأکید کرد.

بازارگردانی در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفت

با تصویب هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، بازارگردانی از حالت الزامی خارج و در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفت.

به گزارش  بورس و بانک و به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، با تصویب هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، بازارگردانی از حالت الزامی خارج و در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفت. جزئیات این مصوبه و تغییرات صورت گرفته در کنفرانس خبری با حضور مدیران سازمان و بورس و فرابورس اطلاع‌رسانی خواهد شد.

 

بر اساس تصمیم نمایندگان مجلس: معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

طبق مصوبه مجلس، عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بورس‌ها و بازارهای خارج از بورس مانند صندوق‌های کالایی، املاک و مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا، مشمول مالیات نخواهد بود.

به گزارش بورس و بانک و به نقل پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا) ، ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی و ماده ۱۲ به همراه ۸ تبصره این طرح از سوی مجلس اصلاح شد.

براساس این گزارش، طبق تبصره ۷، عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بورس ها و بازارهای خارج از بورس مانند صندوق‌های کالایی و صندوق‌های املاک و مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا، مشمول مالیات نخواهد بود.

صدر ماده ۱۲ به این شرح اصلاح می‌شود: یک ماده به‌عنوان ماده ۴۶ ذیل فصل اول باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم به شرح زیر الحاق می‌شود:

ماده ۴۶- کلیه اشخاص غیرتجاری انتقال‌دهنده «عین» یا «حق‌واگذاری‌ محل» در خصوص انتقال دارایی‌های زیر مشمول مالیات بر عایدی سرمایه هستند:

۱- املاک با انواع کاربری و حق واگذاری محل

۲- انواع خودروی سواری دارای شماره انتظامی (پلاک) شخصی

۳- انواع طلا، نقره، پلاتین و مسکوکات آنها و جواهرآلات

۴- انواع ارز

تبصره یک و دو ماده ۱۲ به شرح زیر اصلاح شد:

تبصره یک- پس از استقرار بستر اجرایی موضوع ماده ۱۶ مکرر قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، صدور صورتحساب الکترونیکی تنظیم وکالت بلاعزل با موضوع انتقال دارایی‌های موضوع بندهای یک و دو این ماده در این قانون در حکم انتقال است و مشمول مالیات موضوع این فصل می‌شود و موکل اصلی یا موکلین بعدی وکالت بلاعزل مسئول پرداخت مالیات متعلق هستند. مبلغ درج شده در صورتحساب‌ الکترونیکی موضوع ماده ۱۶ مکرر قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، مبنای محاسبه عایدی سرمایه دارایی‌های موضوع این تبصره است.

آیین‌نامه اجرایی این تبصره حداکثر یک سال پس از لازم ‌الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک تهیه می‌شود و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

تبصره دو- در این قانون و قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، صدور صورتحساب الکترونیکی تعویض شماره انتظامی (پلاک) دارایی‌های مشمول مقررات شماره‌گذاری، در حکم انتقال دارایی‌های مذکور تلقی می‌شود.

تبصره ۳ و ۴ ماده ۱۲ به شرح زیر اصلاح شد:

تبصره ۳- اخذ مالیات موضوع این فصل مشروط به استقرار بستر اجرایی موضوع ماده ۱۶ مکرر قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان است.

تبصره ۴- پس از استقرار بستر اجرایی موضوع ماده ۱۶ مکرر قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، معاملات دارایی‌های موضوع بندهای یک و دو این ماده که مرتبط با فعالیت‌های شغلی نیستند، صرفاً مشمول مالیات موضوع این فصل هستند و مشمول مالیات موضوع ماده ۹۳ این قانون نمی‌شوند.

تبصره ۵ و ۶ ماده ۱۲ به شرح زیر اصلاح شد:

تبصره ۵- در صورت فروش دارایی های موضوع بندهای ۳ و ۴ این ماده توسط اشخاص غیرتجاری به اشخاص موضوع اجزای ۳ و ۴ بند " ث" ماده ۱۶مکرر قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، عایدی حاصل از انتقال دارایی‌های مذکور معاف از مالیات موضوع این فصل است. در صورت فروش دارایی‌های مذکور به سایر اشخاص، کل درآمد یا وجوه دریافتی حاصل از انتقال دارایی‌های فوق مشمول مالیات موضوع فصل ششم باب سوم این قانون می‌شوند.

تبصره ۶- اشخاص غیرتجاری بالای هجده سال که دارایی‌های موضوع بند ۳ این ماده را مستقیماً از اشخاص موضوع جزء ۳ بند "ث" ماده ۱۶مکرر قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان خریداری کرده‌اند می‌توانند دارایی‌ها را به سایر اشخاص غیرتجاری انتقال دهند.

ثبت این انتقال با درج شماره منحصربفرد مالیاتی صورتحساب الکترونیکی خرید اولیه در حکم صدور صورتحساب الکترونیکی است و صورتحساب الکترونیکی مذکور با درج بلاعوض بودن یا درج مبلغ معامله فوق به‌صورت خودکار به کارپوشه غیرتجاری خریدار منتقل می‌شود. خریدار مکلف است ظرف ۳۰ روز از تاریخ درج صورتحساب الکترونیکی در کارپوشه غیرتجاری، نسبت به اعلام پذیرش یا عدم پذیرش این صورتحساب الکترونیکی اقدام کند. عدم اظهارنظر ظرف مدت مذکور به منزله عدم تأیید صورتحساب الکترونیکی مربوط است.

تبصره ۷ ماده ۱۲ به شرح زیر اصلاح شد:

تبصره ۷- عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بهابازار (بورس) ها و بازارهای خارج از بهابازار (بورس) از قبیل صندوق‌های کالایی، صندوق‌های املاک و مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا، مشمول مالیات موضوع این فصل نیست.

تبصره ۸ ماده ۱۲ به شرح زیر اصلاح شد:

تبصره ۸- اخذ مالیات موضوع این ماده، مانع از اجرای سایر قوانین از قبیل قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیست. همچنین سازمان موظف است مجموع درآمدهای موضوع این فصل متعلق به هر شخص غیرتجاری را برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال کند.

 

فروش فوق العاده وانت ۱۵۱ سایپا

گروه خودروسازی سایپا اولین مرحله از فروش فوق العاده وانت سایپا ۱۵۱ برای سال جاری را آغاز می‌کند.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از سایپانیوز،‌ فروش فوق العاده وانت سایپا ۱۵۱ از ساعت ۱۴ روز چهارشنبه (۱۴۰۳/۰۲/۰۵) از طریق سایت فروش اینترنتی گروه خودروسازی سایپا به آدرس https://saipa.iranecar.com آغاز می‌ شود و متقاضیان این محصول، تا تکمیل ظرفیت می‌توانند برای خرید این خودروی محبوب بازار کار، ثبت‌نام کنند.

این خودرو ۹۰ روزه تحویل مشتریان می‌شود.

 

صفحه1 از564