07 ارديبهشت 1403
RSSFacebookTwitterLinkedinDiggYahooDelicious

کارشناس مسائل اقتصادی در جمع جوانان هند : گسترش استخرهای نقدینگی در دستور کار است

کارشناس اقتصادی اظهار کرد:‌ برنامه فعلی گسترش استخرهای نقدینگی است و اهمیت آنها در تبادل رمزارز با شبکه های دیگر است.استخرهای نقدینگی، عنصر اساسی تبادلات رمزارزی همچون سکه بومی شبکه و دیگر بلاکچین‌ها مانند اتریوم، Binance Smart Chain (BSC)، پالیگان، و Avalanche محسوب می‌شوند.
 به گزارش بورس و بانک ؛ سیدمهداد خاتمی در جمع جوانان هند اظهار کرد: در دنیای پویای بلاکچین، ما بر روی ایده همکاری بلاکچینی کار میکنیم و با گام‌های نوآورانه و تکنولوژی‌های پیشرفته خود، به عنوان یک شبکه کاربردی مقرون به صرفه که در مرحله تست نت توانسته‌ایم یکی از امینتی‌ترین آنالیزهای این بازار را به دست آوریم که با تایید سرتیک در حوزه امانتداری و تأیید تراکنش‌ها ظاهر شده است.


خاتمی افزود: در این دوره جدید، سهام‌داران به عنوان نقطه قوت مرکزی این شبکه، با ارائه سهام به عنوان امانت، نقش کلیدی در تأیید تراکنش‌ها و تولید بلاک‌ها ایفا می‌کنند. همراه با این تغییرات، تکنولوژی PoS با بهره‌گیری از اطلاعات بیومتریکی و KYC، بر ضد حملات تقلبی مقاومت می‌کند و اعتماد به شاهدان را به اوج می‌رساند.
خاتمی عنوان کرد:‌ در یک گام نوآورانه و بی‌سابقه، شبکه بلاکچینی تیم توسعه دهنده ، همکاری با بایننس اسمارت چین، اتریوم، پاگان و اولانچ در دستور کار خود قرار داده است. این همکاری فراگیر، از طریق استفاده از استانداردماشین مجازی اتریوم (EVM)، یک اکوسیستم متکامل و همگانی را به کاربران ارائه می‌دهد و در حال بررسی امنیت از سوی سرتیک در حال ارزیابی است.


وی با اشاره به ‌ استانداردEVM، خاطرنشان کرد: تسهیل توسعه برنامه‌ها استفاده از استاردماشین مجازی اتریوم به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد که به سرعت و با دقت برنامه‌های خود را ایجاد و اجرا کنند.در این بین از ابزار های توسعه در اتریوم و شبکه‌های هماهنگ با EVM استفاده می‌کند که گس فی پایین و لایه اول بودن و سرعت شبکه بسیار در رشد و تکامل این ایده کمک می‌کند.
کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد:‌ برنامه فعلی گسترش استخرهای نقدینگی است و اهمیت آنها در تبادل رمزارز با شبکه های دیگر است.استخرهای نقدینگی، عنصر اساسی تبادلات رمزارزی همچون سکه بومی شبکه و دیگر بلاکچین‌ها مانند اتریوم، Binance Smart Chain (BSC)، پالیگان، و Avalanche محسوب می‌شوند.
وی ادامه داد‌: این استخرها منابع اصلی لیکویدیتی برای تبادلات اتوماتیک (DEX) فراهم می‌کنند، که کاربران را قادر به انجام تراکنش‌های سریع و کارآمد با ارزهای رمزی می‌سازد.
خاتمی تصریح کرد:‌ استخرهای نقدینگی شکبه اجرایی مد نظر در تکنولوژی بلاکچین شامل دو نوع رمز ارز مختلف هستند؛ یک ارز رمزی اصلی مانند سکه بومی و یک ارز رمزی دیگر مثل Stablecoin. عملکرد این استخرها بر اساس انعطاف‌پذیری، پاداش درآمد برای کاربران استیک‌کننده، و تبادل رمزارز توسط کاربران تعریف می‌شود.

باقری: باید اهتمام بیشتری برای توسعه مناسبات ایران و ازبکستان داشته باشیم

معاون وزارت امور خارجه در دیدار با معاون وزارت خارجه ازبکستان گفت: باید اهتمام بیشتری برای توسعه مناسبات دو طرف داشته باشیم.

 

 

به گزارش بورس و بانک و به نقل از ایبنا ؛  هفتمین دور رایزنی‌های سیاسی وزراتخانه‌های امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان در شهر تاشکند برگزار شد.

در این نشست که به ریاست علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان و بهرام‌جان اعلایف، معاون اول وزرات خارجه ازبکستان برگزار شد، آخرین وضعیت و چشم انداز همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی در سطوح دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

طرفین ضمن اشاره به روابط رو به رشد دو کشور، بر برگزاری منظم رایزنی‌های سیاسی با هدف تسریع همکاری‌ها در حوزه‌های گوناگون تأکید کردند.

باقری گفت: باید با توجه به ظرفیت‌های موجود، اهتمام بیشتری برای توسعه مناسبات فی ما بین در ابعاد و حوزه‌های مختلف داشته باشیم.

وی تصریح کرد: برای تقویت همکاری ها، هیچ محدودیتی نداریم.

اعلایف نیز با اشاره به اهمیت و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در منطقه، رشد کشورمان در عرصه‌های مختلف علمی و فناوری را با وجود تحریم‌ها باعث مباهات دانست.

معاون اول وزرات خارجه ازبکستان در ادامه از آمادگی کشورش برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران در چارچوب سازمان‌های منطقه‌ای و بین المللی نظیر شانگهای، سازمان همکاری اسلامی، اکو، عدم تعهد و سازمان ملل خبر داد.

 

ارتباط بسیار خوبی بین ایران و پاکستان برقرار است

هیات تجاری پاکستانی شرکت‌کننده در نمایشگاه چابهار با مدیرکل دفتر شبه‌قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران و سایر مقامات مسئول این حوزه در محل سازمان توسعه تجارت ایران دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش بورس و بانک؛ دکتر هادی طالبیان‌مقدم مدیرکل دفتر شبه‌قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران، دکتر حمیدرضا کربلایی‌اسماعیلی معاون دفتر شبه‌قاره هند سازمان توسعه تجارت، رایزن منتخب پاکستان و مدیرعامل شرکت میلادنور مجری و برگزارکننده اولین نمایشگاه بین‌المللی صادرات به پاکستان از حاضران این نشست بودند.
دکتر هادی طالبیان‌مقدم مدیرکل دفتر شبه‌قاره هند در حاشیه این نشست با اشاره به دستاوردهای اولین نمایشگاه بین‌المللی صادرات به پاکستان گفت: اولین نمایشگاه بین‌المللی صادرات به پاکستان 26 تا 29 دی ‌ماه در منطقه آزاد چابهار به همت یکی از مجریان بخش خصوصی برگزار شد که متقاضی احداث و راه‌اندازی مرکز تجاری اسلام‌آباد است و به احتمال زیاد اواخر سالجاری افتتاح خواهد شد.
دکتر طالبیان‌مقدم با تاکید بر اینکه در اولین نمایشگاه بین‌المللی صادرات به پاکستان شاهد حضور بازرگانان و تجار مختلفی هم از ایران و هم از کشورهای عمان، عراق، افغانستان و پاکستان بودیم، گفت: در سطح دیپلماتیک نیز بعضی از مقامات و مسئولان و همچنین رایزن بازرگانی پاکستان حضور داشتند و در حاشیه این رویداد جلسه‌ای هم با بعضی از مقامات مسئول پاکستانی برگزار شد که دستاوردهای خوبی به همراه داشت.  
وی در ادامه از استقبال خوب تجار پاکستانی برای حضور در این رویداد مهم خبر داد و گفت: بعد از این نمایشگاه نیز در سازمان توسعه تجارت ایران با تعدادی از هیات‌ تجاری متشکل از ۵۵ تاجر پاکستانی جلسات متعددی برگزار و در خصوص فرصت‌های همکاری فی‌مابین بحث و تبادل‌نظر شد. همچنین مقرر شد که تجار ایرانی و پاکستانی رفت‌وآمدهای بیشتری با یکدیگر داشته باشند. از سوی دیگر طرفین تصمیم گرفتند که از رویدادهای مشترک تجاری همدیگر را مطلع کنند. در این جلسه همچنین از تاجران و بازرگانان برای حضور در جلسات و نمایشگاه‌های بین‌المللی نیز دعوت به عمل آمد. در همین راستا از تجار پاکستانی برای حضور در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ که اردیبهشت ماه سال آینده برگزار خواهد شد نیز به صورت رسمی دعوت به عمل آمد.
دکتر طالبیان‌ با تاکید بر اینکه نمایشگاه ایران اکسپو 2024 یک رویداد بسیار مهم خواهد بود، خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم با تلفیق و تجمیع توانمندی‌های بخش دولتی و خصوصی ایران و پاکستان شاهد ارتقاء سطح روابط تجاری دو کشور همسایه، دوست و برادر مسلمان باشیم.
مدیرکل دفتر شبه‌قاره هند سازمان توسعه تجارت در خصوص سطح مذاکرات صورت گرفته توسط ایران و پاکستان تاکید کرد: در این مذاکرات به موضوع تجارت تهاتری و موافقتنامه تجارت آزاد که در دستور کار ایران و پاکستان قرار دارد نیز اشاره شد. از سوی دیگر سند راهبردی ۵ ساله ارتقاء سطح روابط تجاری یکی از اسناد بالادستی بین دو کشور است که به موجب آن دو طرف خود را متعهد به انجام مفاد و تعهدات این سند راهبردی می‌دانند که البته این حرکت نیز اقدامی مثبت بود. علیرغم اینکه همزمان با برگزاری نمایشگاه بین‌المللی صادرات به پاکستان تنش مختصری بین دو کشور اتفاق افتاد، اما این تنش هم نهایتاً کنترل شد و در حال حاضر روابط دو کشور در سطح خوبی قرار دارد و تنش‌های مقطعی یا کوتاه‌مدت به هیچ‌ عنوان نمی‌تواند رابطه تجاری قوی، بلندمدت و ریشه‌دار 2 کشور را تحت‌تاثیر خود قرار دهد.
مدیرکل دفتر شبه‌قاره هند سازمان توسعه تجارت با پیش‌بینی اینکه سطح روابط دو کشور ارتقاء خواهد یافت، گفت: امیدواریم این همکاری با مشارکت همه ارکان از جمله اتاق‌های بازرگانی، ادارات صمت استان، مقامات و مسئولان ذیربط، تجار ایرانی و پاکستانی و اصحا‌ب‌رسانه بیش از پیش رقم بخورد و به دنبال آن شاهد توسعه و رشد تجارت ایران و پاکستان باشیم.
وی در خصوص اینکه هیات تجاری پاکستانی در چه زمینه‌هایی بیشتر تمایل به همکاری و سرمایه‌گذاری دارد، چنین توضیح داد: از جمله مسائلی که در مورد آنها صحبت شد؛ مسائل زیرساختی و راه‌ها و همچنین تسهیل امکانات ذخیره‌سازی مواد و فرآورده‌های نفتی در نزدیکی مرز 2 کشور بود. این موضوعات با مدلی که از نظر سرمایه‌گذاری و بازگشت سرمایه و ریسک‌های کنترل شده باشد؛ باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد که البته دو کشور ایران و پاکستان بسیار مشتاق بودند که برای تسهیل تجارت این اتفاق رخ دهد.

مدیرکل دفتر شبه‌قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران همچنین خاطرنشان کرد: در همین راستا بحث‌های زیرساختی که اکنون مدنظر طرفین است؛ شامل صنایع تبدیلی از جمله بسته‌بندی، کیفیت و استاندارد کردن بهتر محصولات در حوزه موادخام است. همچنین جلسات B2B  که طرفین به صورت مشخص شرایط همکاری را بدانند. به طور مثال در زمینه نساجی بحث برندسازی مشترک مطرح شد؛ به دلیل اینکه ما حساسیت‌های موجود در  صنعت نساجی در داخل کشور و همچنین توانمندی‌های طرف پاکستانی را به خوبی می‌دانیم.
وی ادامه داد: از سوی دیگر در خصوص ورود به بازار خارجی ثالث با سرمایه‌گذاری و برندسازی مشترک و مدلی که البته باید دقیق‌تر مورد بحث‌ و بررسی قرار گیرد؛ مواردی مطرح شد. همچنین بحث حضور در مرکز تجاری را مطرح و پیشنهاد کردیم و در حال حاضر برنامه توسعه مراکز تجاری برای کشور پاکستان را در دستور کار خود داریم.
دکتر طالبیان در خصوص نتایج حاصل شده از این جلسه نیز تاکید کرد: یکی از نتایج این جلسه تسهیل و توسعه تجارت و همچنین آشنایی بیشتر طرفین با یکدیگر بود. به علت اینکه بعد از یک رویداد مهمی همچون نمایشگاه شاید جلسات فالوآپ و پیگیری و دنبال‌ کردن موضوعات به سرعت امکان‌پذیر نباشد؛ بنابراین برگزاری چنین جلساتی این مزیت را دارد که جدیت طرف‌های مختلف با یکدیگر، بخش خصوصی، بخش دولتی و مهمانان ما از کشور پاکستان را متوجه شدند. مزیت دیگر آن اینکه با عزم بهتری ارتباطات و اطلاعات دو طرف مبادله و با یکدیگر به صورت چهره‌به‌چهره آشنا می‌‎شوند.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر این تفاهم صورت گرفت که طرفین می‌توانند از رویدادهای مشترک همدیگر را مطلع کنند. حتی دعوت و بازدید از کارخانجات یا فرصت‌های سرمایه‌گذاری و یا فرصت‌های همکاری مشترک در دستور کار جدی دو طرف قرار گرفته است و انشالله دنبال خواهد شد.
مدیرکل دفتر شبه‌قاره هند سازمان توسعه تجارت در پایان با تاکید بر اینکه نتایج این جلسات در گذر زمان خود را نشان خواهد داد، تاکید کرد: مساله سوخت و انرژی یکی از تقاضاهای جدی طرف پاکستانی بود. با توجه به مزیت نزدیکی ایران و غنی‌بودن منابع گازی و نفتی و از سوی دیگر بحث آلایندگی کمتر گاز مواردی در این جلسات مطرح شد که به دنبال آن طرف پاکستانی جدیت دارد و بسیار علاقه‌مند به همکاری در این زمینه است و می‌تواند بازار بسیار خوبی داشته باشد. به همین دلیل بازار انرژی در پاکستان می‌تواند بازار جذابی برای ما ایرانیان باشد.

دکتر کربلایی‌‌اسماعیلی معاون شبه‌قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران خبر داد: افزایش صادرات 47 درصدی به پاکستان

معاون شبه‌قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های صادراتی ایران به پاکستان که هفته گذشته در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی منطقه آزاد چابهار برگزار شد، گفت: در این نمایشگاه 103 شرکت توانمند ایرانی در فضایی به مساحت 4800 متر فضای نمایشگاهی و در فضای غیرمفید 10 هزار متر در حوزه صادرات؛ محصولات خود را به صورت اختصاصی برای کشور پاکستان به نمایش گذاشتند و بیش از ۱۸۰ شرکت از هیات‌های پذیرشی تجاری از چهار کشور پاکستان، افغانستان، عمان و عراق از این رویداد بازدید به عمل آوردند.
 به گزارش بورس و بانک ؛ دکتر حمیدرضا کربلایی‌‌اسماعیلی معاون شبه‌قاره هند سازمان توسعه تجارت در ادامه گفت: هیات‌های تجاری در سطح عالیرتبه در این نمایشگاه حضور داشتند که رایزن بازرگانی پاکستان نیز در راس هیاتی از این نمایشگاه بازدید کردند. اگرچه انتظار می‌رفت که برگزاری نمایشگاه در چنین منطقه‌ای باید بسیار عالی برگزار شود، اما کمبود زیرساخت‌های مناسب به وضوح قابل رویت بود. این در حالی است که حضور فعال و پررنگ هیات‌های تجاری و بازدیدکنندگان حوزه تجارت و سرمایه‌گذاری فضای عمومی برگزاری این نمایشگاه را چشمگیر و قابل‌توجه نمایان
کرد.
وی دستاوردهای نمایشگاه را قابل‌قبول و مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در هر صورت این نمایشگاه طی چند روز گذشته برگزار شد و خوشبختانه دستاوردهای خوبی را به همراه داشت. البته از لحاظ مسائل سیاسی و منطقه‌ای که با این رویداد همزمان شد؛ باید بگویم که این موضوع جزء پروتکل‌های سیاسی- امنیتی دو کشور است و دغدغه خاصی برای مناسبات تجاری طرفین نبود.
دکتر کربلایی در ادامه افزود: در همین راستا سازمان توسعه تجارت به دنبال تسهیل‌گیری و ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای صادرکنندگان است که در همین خصوص با دستور ویژه دکتر ضیغمی رئیس سازمان توسعه تجارت ایران به دنبال اجرای آن هستیم.
وی در ادامه افزود: از مهمترین این برنامه‌ها fta یا تجارت آزاد با کشور پاکستان است که تقریبا در حال نهایی شدن است و‌ امیدواریم در سالجاری این سند را به امضاء طرفین برسانیم. دکتر کربلایی همچنین خاطرنشان کرد: بنابراین برای هماهنگی بهتر و اجرای برنامه‌های تجاری فی‌مابین به زودی رایزن بازرگانی جمهوری‌اسلامی‌ایران در پاکستان مستقر خواهد.
وی مورد سوم را راه‌اندازی مرکز تجاری ایران در اسلام‌آباد پاکستان عنوان کرد و گفت: قرار است این مرکز که مجوز آن در شهریور ماه صادر شده است؛ در اسفند ماه سالجاری در شهر اسلام‌آباد پاکستان افتتاح و راه‌اندازی شود.
معاون شبه‌قاره هند سازمان توسعه تجارت در ادامه به میزان مبادلات تجاری دو کشور ایران و پاکستان اشاره کرد و گفت: طی 9 ماهه سالجاری در مقایسه با سال گذشته صادرات ایران به کشور پاکستان ۴۷درصد افزایش داشته؛ این در حالی است که در مقابل، واردات از کشور پاکستان منفی ۴۵ درصد بوده است.
وی در این خصوص تاکید کرد: البته در سیاست‌های کلان تجارت بین‌الملل شاید این موضوع قابل‌قبول نباشد که به همین منظور امضاء سند تجارت آزاد می‌تواند این ناترازی‌ها را جبران کند، در همین راستا امیدواریم که سطح تجارت بین دو کشور از مرز ۵ میلیارد دلار نیز فراتر رود.
دکتر کربلایی در ادامه با گلایه از نبود زیرساخت‌های لازم در منطقه آزاد چابهار گفت: نمی‌خواهم از دید انتقادی به شرایط میزبانی منطقه آزاد چابهار اشاره کنم، اما اگر قرار است نگاه توسعه‌‌ای و تجارت در منطقه آزاد چابهار شکل بگیرد؛ قطعا با شرایط فعلی امکانپذیر نیست. در واقع باید به دنبال این باشیم که حداقل‌ نیازهای اساسی برای جذب توریست، تجارت و سرمایه‌گذاری در این منطقه فراهم شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه کم‌وکاستی‌هایی به خصوص در حوزه گردشگری در این منطقه مشاهده می‌شود، گفت: متاسفانه منطقه آزاد چابهار طی چندین سال گذشته و حتی در دولت قبلی نیز از زیر ساخت‌های مناسبی برخوردار نبوده است و این معضلات و مشکلات زیربنایی و زیرساختی همچنان نیز وجود دارد.
وی با بیان اینکه شرایط منطقه‌ای چابهار همچون نگین گمشده‌ای در کشور به شمار می‌رود، گفت: 10 سال پیش از منطقه آزاد چابهار بازدید کردم و متاسفانه باید بگویم پس از گذشت ده سال تفاوت چندانی در وضعیت این منطقه مشاهده نمی‌شود.
دکتر کربلایی در ادامه به دو نکته مهم و کلیدی در منطقه آزاد چابهار به عنوان نقاط قوت این منطقه اشاره کرد و گفت: بحث کریدور شمال-جنوب از اهمیت ویژه‌ای در بحث ترانزیت برخوردار است که متاسفانه با توجه به رفت و برگشت‌هایی که طی چند سال اخیر در بحث سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد چابهار توسط سرمایه‌گذاران خارجی وجود داشت؛ هنوز این موضوع نهایی نشده است. بنابراین به نظر می‌رسد که مدیریت در منطقه آزاد چابهار نیاز به تحول و انرژی جدید دارد.

در همین راستا آنچه که ما در فضای فعلی و عمومی در این منطقه مشاهده کردیم؛ این است که به نظر می‌رسد استفاده ار نیروهای بومی توانمند تنها راه پیشرفت، توسعه و گردشگری این منطقه خواهد بود که انشاالله در آینده نزدیک به همت مسئولان رده بالای کشور شاهد این مهم نیز خواهیم بود.
دکتر کربلایی در ادامه تصریح کرد: ضمن‌آنکه بندر چابهار به واسطه شرایط ژئوپولتیک و استثنایی که وجود دارد؛ می‌تواند به سرعت جایگزین بندر گواتر پاکستان باشد. ناگفته نماند که همسایگان ما همچون افغانستان و حتی کشورهای حوزه CIS نیز به دنبال آن هستند که این اتفاق مهم زودتر شکل بگیرد که به طور حتم می‌تواند مسیر توسعه و هم‌افزایی تجاری بین کشورهای همسایه را رقم بزند؛ این در حالی است که از لحاظ ارزی و درآمدی هم به طور قطع برای کشور مفید و قابل‌توجه خواهد بود.
معاون شبه‌قاره هند در ادامه از مسئولان و مقامات رده بالای کشور و دلسوزان نظام‌جمهوری‌اسلامی خواست تا به دنبال تغییر اساسی مسائل سیستمی در منطقه آزاد چابهار باشند و در ادامه گفت: باید شرایط به گونه‌ای باشد که گردشگری و جذب توریست در این منطقه رونق و توسعه یابد و مردم عزیز کشورمان دیگر نیازی به صرف هزینه‌های زیاد برای سفرهای خارجی نداشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه گمشده‌هایی در منطقه چابهار وجود دارد که لازم است به خوبی به مردم معرفی و شناخته شود نیز گفت؛ مطمئنم با دیدن شگفتی‌های طبیعی منطقه چابهار سیل عظیمی از توریست‌های خارجی را در آینده شاهد باشیم که خود می‌تواند در ساختار ارزآوری کشور قابل‌توجه باشد.
دکتر کربلایی همچنین گفت: در خصوص مسائل تجاری و اقتصادی نیز امیدواریم با توجه به فرایندها و پتانسیل‌های ذاتی که در این منطقه وجود دارد؛ شاهد رونق و توسعه این منطقه باشیم.

 دکتر کربلایی در پایان ضمن تقدیر از اصحاب‌رسانه گفت: اصحاب رسانه نیز  سختی‌ها و مشقت‌های زیادی را در این مسیر به دوش کشیدند تا تصویری از فضای تجاری، اقتصادی و سرمایه‌گذاری منطقه آزاد چابهار را برای دنیا و بالاخص کشور هدف یعنی پاکستان به نمایش بگذارند.
در پایان نیز از مهمان‌نوازی قوم بلوچ و سیستانی که مثل همیشه نفس گرمشان شادی‌بخش فضای بی‌جان دلِ منطقه است؛
تشکر و قدردانی ویژه دارم.

برگزاری اولین نمایشگاه بین‌المللی صادرات به پاکستان

اولین نمایشگاه بین‌المللی صادرات به پاکستان، با حضور شرکت ملی صنایع مس ایران در منطقه آزاد چابهار افتتاح شد.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از مس‌پرس، در جریان برگزاری این نمایشگاه و در راستای توسعه تجارت و آشنایی تجار از فرصت‌های تجاری پاکستان، برگزاری پنل و کنفرانس، نشست‌های  B2B و.... برنامه‌ریزی شده است.

با توجه به اینکه پاکستان، یکی از شرکای تجاری مهم ایران است و در حال حاضر حجم تجارت بین این کشور قریب به 2.5 میلیارد دلار است و طبق سند راهبردی توسعه روابط تجاری بین دو کشور در افق پنج ساله برای حجم تجارت 5 میلیارد دلار برنامه‌ریزی شده است.


این نمایشگاه، با حضور 100 شرکت برتر و متقاضی تجارت با پاکستان در تاریخ 26 الی 29 دی ماه، طی ساعات 16 ال ،19، با حضور مشاور رئیس جمهور و دبیر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و برخی دیگر از مدیران ارشد اقتصادی، صنعتی و بازرگانی کشور، دایر خواهد بود.

 

محمود بازاری مدیرکل دفتر ترویج تجارت سازمان توسعه تجارت: معرفی ظرفیت‌های تولیدی-صادراتی ایران برای تامین تقاضای کشور پاکستان

محمود بازاری مدیرکل دفتر ترویج تجارت سازمان توسعه تجارت در خصوص ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های نمایشگاهی کشور با بیان اینکه صنعت نمایشگاهی یکی از ابزارهای بسیار مهم برای معرفی ظرفیت‌های تولیدی کالاها و خدمات کشور محسوب می‌شود که از سال‌های گذشته با برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی بازرگانی به منصه‌ظهور رسید، گفت: در همین راستا با توجه به رویکرد دولت سیزدهم در جهت حمایت از توسعه کمی‌وکیفی ظرفیت‌های صنعت نمایشگاهی کشور و برای کمک به رشد تولید صادرات‌گرا؛ از سال گذشته نمایشگاه‌های بین‌المللی معرفی توانمندی‌های صادرات در سطح ملی و منطقه‌ای در دستور کار سازمان توسعه تجارت ایران قرار گرفته است.
به گزارش بورس و بانک ؛ وی با بیان اینکه نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های صادراتی به پاکستان نیز در همین راستا برگزار می‌شود، گفت: این نمایشگاه بر اساس ظرفیت‌های تقاضای کشور پاکستان در حوزه‌های کالا و خدمات  و با هدف توسعه زیرساخت‌‌ها و معرفی ظرفیت‌های تولیدی استان‌های همجوار با دسترسی مناسب به بازار پاکستان برنامه‌ریزی شده است.
مدیرکل دفتر ترویج تجارت سازمان توسعه تجارت با توجه به موقعیت استراتژیک منطقه آزاد چابهار، ظرفیت‌های نمایشگاهی این منطقه را چنین ارزیابی کرد و گفت: منطقه آزاد چابهار از ابعاد مختلف به لحاظ موقعیت ژئوپلیتیک و دسترسی مناسب به بازارهای حوزه جنوبی خلیج‌فارس و کشورهای شبه‌قاره هند و شرق آسیا قابل‌توجه و نیازمند معرفی ظرفیت‌های بالقوه آن است.
وی در ادامه افزود: در همین راستا قرار گرفتن چابهار در مسیر کریدورهای شمال-جنوب و شرق-غرب تجارت کالا؛ امکان بالقوه قابل‌توجهی برای حضور سرمایه‌گذاران داخلی‌وخارجی داشته و به خصوص در حوزه صادرات، صادرات مجدد و ترانزیت کالا از نقاط مختلف دنیا بسیار حائزاهمیت است.
بازاری همچنین در خصوص هدف از برگزاری «نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌‌های صادراتی به پاکستان» در منطقه آزاد چابهار گفت: برگزاری نمایشگاه بین‌المللی صادرات به پاکستان یکی از برنامه‌های مهم سازمان توسعه تجارت ایران در راستای معرفی ظرفیت‌های تولیدی-صادراتی کشورمان برای تامین تقاضای کشور پاکستان و همچنین سایر کشورهای منطقه شبه‌قاره و سایر بازارهای همجوار نظیر افغاستان، آسیای‌‌میانه و عمان است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در همین راستا سازمان توسعه تجارت با هدایت و نظارت مستقیم این نمایشگاه پس از صدور مجوز مربوطه در تمامی مراحل تا حال حاضر سیاستگذاری این نمایشگاه را با همکاری استانداری، سازمان منطقه آزاد چابهار و دبیرخانه کارگروه توسعه صادرات استان سیستان‌وبلوچستان و نیز ایجاد ارتباط و تعامل با سایر دستگاه‌های ستادی دولت و بخش‌های غیردولتی انجام داده است و این رویداد در قالب شبکه نمایشگاه‌های صادراتی جمهوری‌اسلامی‌ایران طی سال‌های آینده نیز مورد حمایت قرار خواهد گرفت.
مدیرکل دفتر ترویج تجارت سازمان توسعه تجارت در خصوص ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های مشترک هر دو کشور برای رونق و توسعه سرمایه‌گذاری و اشتراک این توانمندی‌ها تاکید کرد: یکی از اهداف مهم برگزاری این رویداد؛ ایجاد ارتباط و تعاملات منطقه‌ای با حضور شرکت‌های ایرانی، مناطق آزاد مختلف کشور، خریداران و تجار خارجی از کشورهای پاکستان، عمان، افغانستان، عراق، اقلیم کردستان و حوزه آسیای‌میانه و اوراسیا است.
وی در ادامه افزود: در همین راستا سرفصل‌های مهم بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی‌وخارجی، توسعه ترانزیت در محور شرق کشور، ایجاد ظرفیت‌های جدید صادرات و صادرات‌مجدد در منطقه آزاد چابهار است که امیدواریم با تعامل خوبی که با دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد کشور داریم؛ بتوانیم حداکثر بهره‌برداری را از این رویداد داشته باشیم.
بازاری با تاکید بر اینکه قطعا برگزاری چنین رویدادهایی برای معرفی ظرفیت‌ها و پروژه‌های منطقه آزاد چابهار بسیار حائزاهمیت است، گفت: مشروط به اینکه منطقه چابهار با برنامه‌ریزی‌های مناسب از تمامی ظرفیت‌های نمایشگاه مذکور برای ارائه توانمندی‌های این منطقه استفاده کند.
وی همچنین با بیان اینکه منطقه چابهار به دلیل دسترسی مناسب به آب‌های آزاد با توجه به زیرساخت‌های مناسب بندری نیازمند تهیه نقشه‌راه بلندمدت برای جذب سرمایه‌گذاری در تمامی موضوعات است، گفت: مهمترین الزام موفقیت و تحقق این هدف؛ تدوین بسته‌های تشویقی و ارائه مزیت‌های مالی و تعرفه‌ای برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی‌وخارجی است.

مدیرکل دفتر ترویج تجارت سازمان توسعه تجارت خاطرنشان کرد: در همین راستا با توجه به اطلاع‌رسانی و تبلیغات گسترده‌ای که هم سازمان توسعه تجارت ایران و هم مجری رویداد شرکت نمایشگاهی میلاد نور انجام داده است و با توجه به ارتباطات بسیار خوبی که برای معرفی این نمایشگاه در بخش‌های دولتی و غیردولتی ایجاد شده و نیز با عنایت به حضور پررنگ مشارکت‌کنندگان ایرانی و حضور تجار و خریداران خارجی از کشورهای مختلف پیش‌بینی می‌شود که این نمایشگاه مورد استقبال خوب و قابل‌قبول شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان قرار گیرد.
وی در پایان گفت: با توجه به برنامه‌های محتوایی رویداد مذکور به ویژه جلسات مذاکرات دوجانبه و چندجانبه داخلی-خارجی امیدواریم شاهد دستاوردهای خوبی پس از برگزاری این نمایشگاه باشیم. البته حضور جدی منطقه آزاد چابهار برای معرفی این رویداد می‌تواند دستاوردهای بهتری هم برای خود منطقه چابهار و هم برای بنگاه‌های ایرانی و به ویژه فعالان استان سیستان‌وبلوچستان به همراه داشته باشد.