29 اسفند 1402
RSSFacebookTwitterLinkedinDiggYahooDelicious

دکتر زرندی مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران: قصد داریم جزو شرکت‌های بزرگ شیمیایی در منطقه‌ خاورمیانه باشیم

مجمع‌عمومی عادی و فوق‌العاده سالیانه صاحبان سهام شرکت سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران با نماد بورسی «شیران» صبح امروز با حضور بیش از  ۸۲ درصد سهامداران در مجموعه فرهنگی و آموزشی بانک صنعت‌ومعدن آغاز به کار کرد.
به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط‌عمومی هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران؛ دکتر سعید زرندی مدیرعامل «شیران» در ابتدای مجمع‌عمومی عادی سالانه شرکت با ارائه گزارش کاملی از عملکرد و اقدامات انجام شده در سال مالی منتهی به ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۲ و همچنین طرح‌های توسعه‌ای شرکت گفت: ۴۹.۹۸ درصد سهام این شرکت متعلق به بانک صنعت‌ومعدن و ۳۰ درصد متعلق به شرکت آتیه دماوند است.
دکتر زرندی در ادامه سود خالص شرکت در مقایسه با سال گذشته را  مبلغ ٣٣،٠٣٢ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: در حال حاضر سود خالص هر سهم شرکت به ۶٠،٧ تومان افزایش یافته و مجموع فروش شرکت در سال مالی گذشته 86987 هزار میلیارد ریال بوده است.
وی با تاکید بر اینکه شرکت صنایع شیمیایی ایران یکی از بزرگترین صادرکنندگان کشور محسوب می‌شود، گفت: در حوزه حضور در بازارهای جهانی و توسعه LAB و الکل چرب برنامه‌هایی را در دستور کار داریم. در همین راستا فروش صادراتی شرکت ١٠٧ هزار تن در سال بوده است که بیشترین مقدار نسبت به سال‌های گذشته بوده است. ضمن‌آنکه صادرات محصولات این شرکت در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی شناخته شده است.
وی با تاکید بر اینکه شیران بزرگترین شرکت در منطقه خاورمیانه و یکی از بزرگترین صادرکنندگان کشور به شمار می‌رود، گفت: این شرکت بزرگترین تولیدکننده LAB و نرمال پارافین ایران است و نقش اصلی در بازار شوینده کشور ایفا می‌کند.  
مدیرعامل «شیران» در ادامه به میزان محصولات تولیدی شرکت اشاره کرد و گفت: در این مدت ۱۷۵ هزار تن نرمال پارافین، ۱۱۵ هزار تن LAB و ۱۰۶ هزار تن اچ‌ای وی تولید شده است. همچنین ظرفیت رفینت ۳۸۵ هزار تن، برش سنگین ۱۶۵ هزار تن، برش سبک ۱۱۰ هزار تن و ۶۰۰ هزار تن پلیمر است و در مجموع ظرفیت تولید شیران ۱۲۵۷ هزار تن در سال است.
وی همچنین وضعیت فروش صادراتی شرکت در سالجاری را ۱۰۷ هزار تن و فروش داخلی را ۱۰۶ هزار تن اعلام کرد و گفت: میزان فروش عملیاتی شرکت ۴۴۰۰ میلیارد تومان فروش داخلی و ۴۲۰۰ میلیارد تومان فروش خارجی بوده که نسبت به سال‌های گذشته از رشد خوبی برخوردار بوده است.
به گفته وی سود خالص شرکت از ۲۴۴۰ میلیارد تومان به ۲۵۵۸ میلیارد تومان افزایش یافت و امروز به ۳۳۰۰ میلیارد تومان رسید و مورد تایید حسابرس نیز قرار گرفت. با افزایش سرمایه از ۱۹۰۰ به ۵۴۰۰ میلیارد تومان؛ ۶۰.۷ تومان سود خالص برای هر سهم است.

مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران در ادامه اولویت‌های این مجموعه را چنین تشریح کرد و گفت: تامین مواد سطحی و سرمایه‌گذاری در تولید مواد فعال سطحی مانند الکل چرب و مشتقات آن،  سرمایه‌گذاری و استفاده بهینه از منابع مالی و سرمایه‌گذاری‌های بورسی، تامین نفت سفید و تامین پایدار نفت سفید از  سایر منابع، استانداردسازی و فروش محصولات برگشتی و توجه به بازارهای دنیا از طریق فروش مستقیم در بازارهای بین‌المللی از جمله برنامه‌های اصلی هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران برای سال مالی پیش‌رو به شمار می‌رود.
دکتر زرندی با تاکید بر اینکه یکی از طرح‌های استراتژیک «شیران» تولید الکل چرب است، گفت: به همین دلیل تولید این محصول برای نخستین بار در دستور کار شرکت قرار گرفته است که مطالعات بازار آن انجام شده و از نظرات تولیدکنندگان مطرح و بزرگ دنیا نیز بهره برده‌ایم.
دکتر با تاکید بر اینکه قصد داریم جزو شرکت‌های شیمیایی بزرگ در منطقه‌ خاورمیانه باشیم، گفت: فعالیت‌های طراحی و انجام امور باقیمانده در حوزه مهندسی خرید پس از انعقاد قرارداد انجام و مخازن آن نیز نصب شده است. در همین راستا ۶۹ درصد تأمین قطعات پروژه ٢ LAB صورت گرفته است که حدود ۲۷۰۰ میلیارد تومان از این پروژه باید در سال مالی جدید تأمین و تسویه شود.
دکتر زرندی همچنین در خصوص پروژه هیزل گفت: برای پرونده هیزل نیز چهار حکم دریافت کرده‌ایم، اما مجدداً هیزل شکایتی را مطرح کرد که آن نیز مردود شد. دعوای مطالبه وجه بیش از ۱۰۰ میلیون درهم علیه شرکت هیزل و مدیرعامل آن در محاکم امارات مطرح و بابت اصل و خسارت تأخیر بالغ بر ۱۶۶ میلیون درهم به نفع «شیران» رای صادر و رأی دادگاه تجدیدنظر نیز در دیوانعالی کشور امارات به نفع «شیران» تائید شد.
وی خاطرنشان کرد: تشکیل دفتر بازرگانی خارجی شرکت و ایجاد ساختار لازم برای عملیات مخزن‌داری، فروش مستقیم محصولات به مصرف‌کنندگان نهایی و تنوع روش‌های فروش در کشورهای منطقه از اقدامات انجام شده در حوزه توسعه بازار و محصولات است. همچنین امکان استرداد وجوه پرداخت شده جهت واردات مواداولیه مورد استفاده در شرکت به ازاء صادرات محصولات نیز از دستاوردهای شرکت در حوزه بازرگانی است.
وی در خصوص طرح تولید اتیلن دی امین گفت: هدف از این طرح افزایش سهم محصولات با ارزش‌افزوده بالا و رفع نیاز داخل و همچنین جلوگیری از واردات و کاهش وابستگی به محصولات پایین‌دستی پتروشیمی است.
مدیرعامل شیران در خصوص برنامه تجدید ارزیابی این شرکت افزود: تامین سرمایه از محل تجدید ارزیابی سال گذشته اتفاق افتاد که افزایش سرمایه از ١٩ میلیارد تومان به ۵٠ میلیارد تومان انجام شد. همچنین ١٠٠٠ میلیارد تومان مجوز صدور اوراق دریافت کرده‌ایم.
به گفته وی شرکت توانست در حوزه بازرگانی استاندارد امکان صادرات مستقیم محصولات به کشور هندوستان را دریافت کند.
دکتر زرندی اقدام دیگر شرکت در سال گذشته را بهره‌برداری از ۳ مگاوات برق خورشیدی اعلام کرد و گفت: قصد داریم این میزان را از ۳ مگاوات به ۶ مگاوات افزایش دهیم. در همین راستا پروژه نوسازی و بهسازی الکتروبنزن شرکت نیروکلر نیز طرح جدیدی است که از پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردار است و به موجب آن می‌توانیم ظرفیت تولید کلر را به دو برابر افزایش دهیم. همچنین تاسیس شرکت حمل‌ونقل مواداولیه و محصولات نیز یکی دیگر از اقدامات هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران است که در این حوزه نیز خودکفا شدیم و می‌توانیم امور مربوط به حمل‌ونقل را خودمان انجام دهیم.
وی در ادامه با بیان اینکه مجوز ویژه‌ای دریافت کردیم که بسیار مهم و حائزاهمیت است، گفت: شرکت خدمات بازرگانی هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران موفق به دریافت مجوز «مرز دائم» از کارگروه مرز کشور شد که به موجب آن هر کالا یا فردی می‌تواند به طور رسمی به کشور وارد و یا خارج شود. این مجوز را فقط سه مکان غیردولتی دارند که غیرنهادی ما هستیم.
دکتر زرندی در پایان با تاکید بر اینکه به دنبال آن هستیم که یک شرکت سرمایه‌گذاری خطرپذیر داشته باشیم و روی طرح‌های دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری بیشتری انجام دهیم، گفت: زیرساخت‌های لازم برای این مهم انجام شده است و در حال حاضر مرکز نوآوری و فناوری صنایع شیمیایی ایران در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در حال راه‌اندازی است و قصد داریم سال آینده در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری جدی‌تری داشته باشیم.
گفتنی است در پایان مجمع‌عمومی سالانه شیران و پس از تصویب صورت‌های مالی؛ تقسیم ۴۷۰ ریال سود نقدی به ازاء هر سهم مورد تصویب حاضران قرار گرفت و در ادامه مجمع‌عمومی فوق‌العاده شرکت با حضور 82 درصد سهامداران برگزار شد

مجمع‌عمومی عادی سالانه گهرزمین با حضور ۹۲ درصد سهامداران برگزار شد؛ کگهر به ازاء‌ هر سهم ۳۲۰ تومان سود داد

مجمع‌عمومی عادی سالانه صاحبان سهام شرکت معدنی‌وصنعتی گهرزمین برای سال مالی منتهی به ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۲ صبح امروز با حضور ۹۲/۷۱ درصد سهامداران در هتل المپیک تهران برگزار شد.

به گزارش بورس و بانک ؛ محمد محیاپور مدیرعامل گهرزمین در ابتدای مجمع عمومی عادی سالانه گهرزمین با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در طول سال مالی جاری در این مجموعه گفت: معدن گهرزمین به عنوان اصلی‌ترین و پرپتانسیل‌ترین و خاص‌ترین معدن سنگ‌آهن با ذخیره‌ای بالغ بر ۶۴۰ میلیون تن جزء بزرگترین معادن حال حاضر کشور به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه معدن گهرزمین از شرایط بسیار ایده‌ال و فوق‌العاده‌ای برخوردار است، گفت: شرایط امروز تولید محصولات به گونه‌ای است که لازم است زنجیره کامل تولید محصولات را در این مجموعه داشته باشیم؛ بنابراین تکمیل زنجیره تولید در مجموعه گهرزمین یکی از تصمیمات حائز اهمیت و مهمی است که توسط سهامداران کگهر اتخاذ شده است.
محیاپور با تاکید بر اینکه گهرزمین ۱۸ درصد کنسانتره و ۲۷ درصد گندله کشور را تولید می‌کند، گفت: بر همین اساس تولید ۱۰ میلیون تن سنگ‌آهن دانه‌بندی در سال مالی منتهی به۳۰ آذر ماه ۱۴۰۲ هدف‌گذاری شده بود که با همت و تلاش پرسنل این مجموعه توانستیم با افزایش ۱۱/۲۳ درصدی؛ رکورد ۱۱ میلیون و ۶۲ هزار و ۲۴۶ تن تولید این محصول را محقق کنیم.


وی در خصوص عملکرد سال مالی ۱۴۰۲ شرکت معدنی‌وصنعتی گهرزمین خاطرنشان کرد: "کسب جایگاه نخست بازار فرابورس"، "افزایش ۲۴ درصدی درآمد عملیاتی در سال مالی ۱۴۰۲ نسبت به سال مالی ۱۴۰۱"، "کسب تقدیرنامه ۳ ستاره تعالی سازمانی در اولین حضور"، "افزایش ۱۴ درصدی استخراج سنگ‌آهن (کلوخه) نسبت به سال گذشته"، "افزایش تولید تمامی محصولات نسبت به سال گذشته" و "کسب ۲۳ رکورد تولید در سال مالی ۱۴۰۲" از اهم اقدامات انجام شده کگهر در سالی که گذشت؛ بود.
وی در ادامه به طرح‌های توسعه شرکت گهرزمین اشاره کرد و گفت: احداث کارخانه احیاء مستقیم با پیشرفت فیزیکی ۵۱/۳ درصد، مطالعات اکتشافی در پهنه جبال بارز که در حال انجام عملیات حفاری و اكتشافات است و همچنین احداث کارخانه بازیابی آب با پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد، از جمله طرح‌های توسعه شرکت معدنی‌و صنعتی گهرزمین می باشد.
مدیرعامل گهرزمین در پایان تاکید کرد: برگ برنده شرکت معدنی‌و صنعتی گهرزمین معدن نیست؛ بلکه سهامداران ارزشمند و قدردان و پرسنل زحمتکش و متخصص این مجموعه است.
گفتنی است؛ مجمع‌عمومی عادی سالانه شرکت گهرزمین با تصویب تقسیم ۳۲۰ تومان به ازاء هر سهم پایان یافت.

مدیر طرح توسعه‌ای LAB2 هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران: فرآیند تامین و دریافت تجهیزات موردنیاز برای نصب در ایستگاه پایانی

مدیر طرح توسعه‌ای LAB2 هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران با اشاره به اتمام فعالیت‌های اصلی فاز طراحی این پروژه گفت: فاز طراحی این پروژه با موفقیت به پایان رسیده است و تمامی قراردادهای مربوط به تأمین اقلام طرح منعقد شده و فرآیند دریافت تجهیزات و ماشین‌آلات طرح و ورود آنها به سایت اجرا جهت نصب با شتاب بیشتری نسبت به قبل در حال انجام است که این موضوع نویددهنده تکمیل طرح در آینده‌ای نزدیک است.
به گزارش بورس و بانک و به نقل از  روابط‌عمومی و امور بین‌الملل هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران؛ بهروز جاودان با اشاره به آخرین وضعیت پیشرفت طرح توسعه‌ای LAB2 و اتمام فعالیت‌های اصلی بخش مهندسی این پروژه اظهار کرد: با توجه به اهمیت این پروژه طی ماه‌های گذشته پیگیری‌های مستمری جهت انعقاد همه قراردادهای تأمین اقلام صورت گرفت و خوشبختانه با به ثمر نشستن این تلاش‌ها اکنون تمرکز تیم پروژه بر روی تسریع در دریافت اقلام باقیمانده قرار گرفته است.
وی در ادامه افزود: در بخش تأمین اقلام موردنیاز پروژه نیز اتفاقات بسیار خوبی رقم خورده است و دریافت ماشین‌آلات، تجهیزات و اقلام پروژه که از ماه‌های پیش آغاز شده بود؛ اکنون شتاب بیشتری به خود گرفته و با ورود پی در پی این اقلام به سایت اجرا، شاهد به بار نشستن تلاش‌های صورت گرفته در حوزه‌های مهندسی و بازرگانی طی ماه‌های اخیر هستیم.
مدیر طرح توسعه‌ای LAB2 هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران تصریح کرد: در بخش تأمین تجهیزات دوار، پمپ‌های طرح توسعه به صورت پیوسته طی برنامه زمانی مشخص در حال تست نهایی در کارخانه سازنده، ارسال به سایت اجرا و نصب در واحد تولیدی جدید است. آزمایش نهایی کمپرسورها نیز با موفقیت در کشور آلمان انجام شده و مراحل نهایی برای حمل به کشور در حال انجام است. همچنین با توجه به تأمین کامل اقلام موردنیاز برای ساخت کولرهای هوایی و تولید آنها توسط شرکت سازنده؛ فرآیند حمل به شرکت آغاز شده و به زودی فرآیند نصب آنها نیز اجرا می‌شود.
جاودان در ادامه افزود: در حوزه تجهیزات برق نیز فرآیند ساخت و تست نهایی کابل‌های برق، ترانسفورماتورها و همچنین تابلوهای برق به پایان رسیده است و این اقلام در حال حمل به شرکت است. بدیهی است به زودی پس از دریافت فرآیند نصب آنها نیز کلید خواهد خورد.
وی ادامه داد: در حوزه تجهیزات ثابت مکانیکی نیز شاهد ورود اقلام باقیمانده مانند ولوهای ویژه واحد اسیدی به سایت اجرا و پایان ساخت تجهیزاتی مانند شیرهای اطمینان، سیستم خلاء، Expansion Joints  ، مبدل های حرارتی باقیمانده و رآکتورها هستیم که با انجام تست نهایی آنها در کارخانه‌های سازنده ابتدای سال آینده به سایت اجرا حمل خواهند شد. اجزاء مربوط به فلر (مشعل سوزان)  نیز در حال ارسال به سایت اجرا بوده و این موفقیت‌ها در حالی است که فرآیند تأمین قطعات و ماشین‌آلات و ساخت پکیج‌های نیتروژن و بخار نیز به صورت کامل انجام شده و در مرحله حمل و نصب در محل استقرار نهایی است. مدیر طرح توسعه‌ای LAB2 هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران اظهار کرد: در بخش کوره‌ها و سیستم روغن داغ نیز فرآیند تأمین اقلام و مراحل ساخت آنها از چند ماه گذشته آغاز شده است که به صورت مرحله‌ای فرآیند حمل و نصب آنها از اواخر اردیبهشت ماه سال جدید آغاز خواهد شد.
جاودان خاطرنشان کرد: در فاز اجرا و نصب پروژه نیز که تاکنون پیشرفت چشمگیری داشته و بخش‌های گوناگونی از آن پایان یافته است؛ فعالیت‌های باقیمانده از بخش پایپینگ و معماری نیز مانند گذشته با قدرت در حال انجام است و با آغاز نصب تجهیزات دوار و آغاز کار اجرا در حوزه برق شاهد دگرگونی در چهره واحد تولید جدید هستیم.
گفتنی است هلدینگ سرمايه‌گذاری صنايع شيميايی ايران از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان آلکیل‌ بنزن خطی، آلکیلات سنگین و نرمال پارافین در منطقه خاورمیانه است که با در اختیار داشتن بیش از ۸۰ درصدی سهم بازار داخلی آلکیل‌ بنزن خطی در زمره صادرکنندگان نمونه کشور نیز قرار دارد. این شرکت تاکنون 14 محصول فناورانه موردنیاز خود را با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و نوآور داخلی بومی‌سازی و نیاز خود به شرکت‌های خارجی را قطع کرده است.

معاون بازرگانی هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران خبر داد: استقبال بازار از عرضه 12 هزار تنی محصولات جدید صنایع شیمیایی ایران در بورس انرژی

معاون بازرگانی هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران با اشاره به فروش موفقیت‌آمیز محصولات این هلدینگ در جدیدترین عرضه بورس انرژی گفت: خوشبختانه موفق شدیم با افزایش تقریباً دو برابری حجم عرضه و رشد تقاضا نسبت به عرضه‌های گذشته؛ یک محموله 12 هزار تنی شامل 7 هزار تن رافینیت و 5 هزار تن هوی‌اند را به صورت سبد کالایی در رینگ صادراتی بورس انرژی به فروش برسانیم.
به گزارش بورس و بانک و به نقل ا ز روابط‌عمومی و امور بین‌الملل هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران؛ غلامرضا مؤذنی با اشاره به جدیدترین عرضه محصولات این هلدینگ در بورس انرژی اظهار کرد: با توجه به اینکه این هلدینگ برای تولید محصولات جدید خود نظیر رافینیت، هِوی‌اِند و لایت‌اِند موفق به تأمین نفت سفید از منابع جدید و متفاوت با منابع قبلی خود شد و مسئولیت فروش این محصولات جدید را نیز خود بر عهده گرفت؛ در ادامه فرآیند برنامه‌ریزی و تحقیقات بازار گسترده‌ای برای فروش بهینه این محصولات انجام شد.
وی افزود: در نتیجه استراتژی فروش نشات گرفته از این فرآیند تحقیقات و برنامه‌ریزی؛ طی یک مرحله موفق به عرضه موفق محموله 6 هزار تنی در رینگ صادرات بورس انرژی شدیم که امیدوارکننده بود. در جدیدترین بخش عرضه محصولات خود موفق شدیم با افزایش حجم عرضه نسبت به عرضه‌های گذشته؛ یک محموله 12 هزار تنی شامل 7 هزار تن رافینیت و 5 هزار تن هوی اند را به صورت سبد کالایی در رینگ صادراتی بورس انرژی به فروش برسانیم که موفقیت خیلی خوبی محسوب می‌شود. اهمیت این موفقیت زمانی بیشتر مشخص می‌شود که بدانیم پیشتر احساس مثبتی از فروش موفق این محصولات در بازار وجود نداشت، اما در نتیجه این عرضه موفق مشتریان دیگری برای خرید بخش بعدی محصولات در روزهای آینده اعلام آمادگی کردند.


معاون بازرگانی هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران تصریح کرد: این عرضه از جهات مختلف با عرضه قبلی محصولات جدید صنایع شیمیایی در بورس متفاوت بود. فارغ از افزایش تقریباً دو برابری حجم عرضه و رشد تقاضا برای خرید محصولات؛ بر خلاف عرضه تک محصولی پیشین، سبدی متشکل از دو محصول در رینگ صادراتی بورس انرژی ارائه شد. در تلاشیم در آینده تعداد محصولات این سبد را به سه محصول افزایش دهیم.
موذنی خاطرنشان کرد: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده و سیاست‌های در پیش گرفته شده در حوزه فروش؛ امیدواریم بتوانیم در مراحل بعدی حجم فروش را افزایش داده و ضمن افزایش تعداد خریداران محصولات این هلدینگ، یک مسیر مستمر عرضه محصولات در رینگ صادراتی بورس انرژی را در پیش بگیریم.


گفتنی است هلدینگ سرمايه‌گذاری صنايع شيميايی ايران از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان آلکیل‌ بنزن خطی، آلکیلات سنگین و نرمال پارافین در منطقه خاورمیانه است که با در اختیار داشتن بیش از ۸۰ درصدی سهم بازار داخلی آلکیل‌ بنزن خطی، در زمره صادرکنندگان نمونه کشور نیز قرار دارد. این شرکت تاکنون محصولات فناورانه موردنیاز خود را با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و نوآور داخلی بومی سازی و نیاز خود به شرکت‌های خارجی را قطع کرده است.

 

بررسی چالش‌ها و ظرفیت‌های صنایع‌معدنی در سالی که گذشت

بخش معدن و صنایع‌معدنی پیشران اقتصاد است و با گسترش این صنعت و متحول ‌شدن این بخش سایر بخش‌های صنعتی‌واقتصادی در کشور فعال می‌شود. ایران با داشتن ۷ درصد از منابع‌معدنی غنی دنیا، با دارا بودن ۳۷ میلیارد تن ذخایر کشف شده، ۵۷ میلیارد تن ذخایر و حدود ۶۸ نوع ماده‌معدنی غیرنفتی به عنوان یکی از ۱۵ کشور معدنی برتر جهان بعد از روسیه، آمریکا، عربستان‌سعودی و کانادا در رتبه پنجم جهان قرار دار‌د.

به گزارش بورس و بانک؛ معدن و صنایع‌معدنی از جمله حوزه‌های مزیت‌دار در اقتصاد به شمار می‌رود که نقش مهمی در اشتغا‌لزایی و درآمدزایی برای کشور دارد و به همین دلیل یکی از بخش‌های پیشران در سند تحول دولت سیزدهم برای آبادانی و پیشرفت کشور در نظر گرفته شده است. اهمیت حوزه معدن ما را بر آن داشت تا با دکتر امیر رحیمی مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری صدر آرین که سرمایه‌گذاری عمده‌ای در حوزه معدن دارد؛ گفت‌وگویی انجام دهیم تا اهمیت این صنایع‌معدنی را جویا شویم.
دکتر امیر رحیمی مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری صدر آرین شرط توسعه پایدار به واسطه فعالیت‌های معدنی در کشورهای در حال توسعه و از جمله ایران که از ذخایر معدنی قابل‌توجهی برخوردارند را توجه همزمان به جنبه‌های مختلف زیست‌محیطی، اجتماعی، اقتصادی و … دانست و افزود: بی‌توجهی به هر یک از این موارد علاوه بر اینکه منجر به توسعه پایدار نمی‌شود؛، عقب‌ماندگی اقتصادی و اجتماعی کشور را نیز در بر دارد.
وی با بیان اینکه توسعه پایدار در حوزه معدن دارای سه مؤلفه اصلی است، گفت: ایجاد تعادل بین این سه مؤلفه اصلی یعنی اقتصاد، اجتماع و محیط ‌زیست؛ ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است. به عبارتی توسعه‌ای ماندگار است که حاصل برآیند این سه حوزه اصلی باشد و برای این امر لازم است عوامل اجتماعی، زیست‌محیطی و اقتصادی را در فعالیت‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت مدنظر قرار داد.
وی ادامه داد: البته باید در نظر داشت که معدنکاری و صنایع وابسته به آن هر چند که نقش مثبتی در مؤلفه‌های اقتصادی‌واجتماعی، توسعه‌پایدار از طریق ایجاد اشتغال و تولید ثروت دارد، اما از لحاظ نقش آن در مؤلفه سوم توسعه پایدار (محیط‌ زیست) انتقادهایی را نیز در پی دارد که باید نسبت به رفع آنها و جلوگیری از تخریب محیط ‌زیست اقدامات لازم را اتخاذ کرد.
مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری صدر آرین در خصوص راهبرد این مجموعه در خصوص ایجاد ارتباط بین مناطق محروم و برداشت از معادن گفت: باید گفت بالغ بر 80 درصد معادن کشور همجوار با مناطق محروم و روستایی هستند که مستعد رشد و بالندگی است اما متأسفانه به دلیل فقر و بیکاری در معرض آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی قرار دارد. بدون شک معادن این پتانسیل را دارند تا اشتغال را به معنای حقیقی رونق بخشند؛ لذا با عنایت به این مهم باید گفت که عمده فعالیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های گروه سرمایه‌گذاری صدر آرین در معادن کشور بیشتر در مناطق محروم و کم‌برخوردار است. با توجه به اینکه رشد و توسعه‌یافتگی در این مناطق خیلی پایین است؛ این شرکت در راستای وظایف و مسئولیت‌های اجتماعی خود تلاش کرده است تا با اشتغالزایی و به کارگیری افراد محلی در این مناطق و در تأمین نیازهای خانواده‌ها نقشی مؤثر ایفا کند.
دکتر رحیمی اظهار کرد: علیرغم اینکه گروه سرمایه‌گذاری صدر آرین به تازگی به صورت عملیاتی و اجرایی در حوزه معدن و صنایع‌معدنی ورود کرده است؛ توانسته‌ایم طی ۲ سال گذشته بر روی ۸ معدن که در استان‌های سیستان‌وبلوچستان، فارس و خراسان‌جنوبی واقع شده‌اند؛ ورود و اشتغالزایی کنیم که بخشی از این افراد در فعالیت‌های اکتشافی و بخشی از آنها در واحد استخراج و بهره‌برداری در حال اشتغال و فعالیت هستند.
وی در خصوص موانع و کمبودهایی که در زمینه اکتشاف و استحصال در معادن وجود دارد، گفت: همواره مشکلات عدیده‌ای بر سر راه معدنکاران و سرمایه‌گذاران وجود داشته است. می‌توان بخش زیادی از موانع و مشکلات را در بخش اکتشاف و استخراج مربوط به صدور مجوزها و همچنین عدم قطعیت بالا در حجم ماده‌معدنی ثبت شده در گواهی کشف و پروانه بهره‌برداری دانست. متأسفانه بارها دیده شده است که حجم ماده‌معدنی موجود با ظرفیت اسمی ثبت شده استخراجی در پروانه بهره‌برداری مغایر بوده و به ‌واسطه همین امر سرمایه‌گذار نمی‌تواند تحلیل درست و دقیقی از میزان بار مالی و بازگشت سرمایه خود داشته باشد و همین موضوع باعث افزایش ریسک سرمایه‌گذاری می‌شود.
مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری صدر آرین اضافه کرد: از دیگر مشکلات این حوزه می‌توان به مستهلک بودن دستگاه‌ها و ماشین‌آلات ‌معدنی که گریبانگیر بخش عظیمی از خانواده معدنی کشور است؛ اشاره کرد. گروه سرمایه‌گذاری صدر آرین به نوبه خود تمام توان خود را در خصوص نوسازی و خرید ماشین‌آلات معدنی به کار بسته است تا علاوه بر افزایش راندمان تولید در معدن؛ از اتلاف نیروی فنی و مالی نیز جلوگیری کند. البته نباید وضع تحریم‌های یک‌طرفه در زمینه تأمین ماشین‌آلات و قطعات آنها را از نظر دور داشت.
دکتر رحیمی با بیان اینکه کمبود نیروی متخصص در آینده‌ای نه چندان دور به یکی از بزرگترین معضلات مجموعه‌های معدنی تبدیل خواهد شد، گفت: کمتر شدن استقبال نیروهای جوان از این رشته، عدم همخوانی حقوق افراد با نوع فعالیت و خطرات حضور در معدن، مهاجرت افراد این حوزه به خارج از کشور و … همگی زمینه را برای ایجاد خلاء بزرگ و خطرناکی در این بخش فراهم خواهد کرد.
وی حوزه معدن را بسیار گسترده دانست و افزود: عوامل گوناگونی از جمله جنگ و ناآرامی، تحدیدها و تحریم‌ها، تصمیم‌های بزرگ نفتی، وضع مالیات‌های گوناگون در کشورهای بزرگ در معادن، تصمیم بر واردات و یا صادرات کشورها در حوزه صنایع پایین‌دستی، رکود اقتصادی و تورم و … از مهمترین عوامل تأثیرگذار در این صنعت هستند؛ بنابراین پیش‌بینی وضعیت آینده معدنی با در نظر گرفتن این پارامترها امکانپذیر است.
مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری صدر آرین گفت: در زمینه گسترش فعالیت در حوزه فناوری‌های پیشرفته (HiTech) در حال فراهم شدن است و حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در مراحل مختلف معدنی خصوصاً در تولید محصول نهایی معادن و محصولات استراتژیک می‌تواند ارزش‌افزوده فراوانی برای کشور به همراه داشته باشد.
دکتر رحیمی در خصوص ایجاد ارتباط مؤثر بین دانشگاه و صنعت در حوزه معدن طی سال‌های اخیر گفت: در این سال‌ها حضور اساتید باتجربه در حوزه معدن با استقبال بیشتر و چشمگیرتری از گذشته روبه‌رو بوده و کارشناسان مجرب‌تری در کنار این اساتید رشد کرده‌اند. به نظر می‌رسد مشکل اصلی در دانشگاه‌ها سرفصل‌های درسی است که در اکثر موارد از منابع قدیمی انتخاب و تدریس می‌شوند؛ در صورتی که خلاء آموزش‌های به‌ روز، تحقیقات علمی جدید و … در دانشگاه‌ها قابل‌لمس است. همچنین از توسعه نرم‌افزارها در دنیا در زمینه (هوش مصنوعی، دورسنجی، مدل‌سازی، استخراج، فرآوری و…) و نبود آموزش آنها به عنوان واحدهای اصلی درسی نیز یکی از دلایل فاصله عملی و صنعتی می‌توان نام برد.
وی گفت: از ایران عزیزمان همواره به عنوان منبع بزرگ فلزات از جمله طلا و مس و آهن نام برده شده است؛ در صورتی که هنوز در حوزه‌های مختلف از جمله عناصر نادر خاکی (REE) راه زیادی در پیش داریم. تحقیقات در این زمینه بسیار ناچیز بوده و همیاری مستقیم اساتید و دانشگاه را در راستای تعریف گسترده پایان‌نامه‌های علمی و با کیفیت را می‌طلبد.
دکتر رحیمی در پایان تاکید کرد: بحث فرآوری و استحصال این مواد در آینده‌ای نه ‌چندان دور می‌تواند کشور را در زمینه عناصر بسیار پرکاربرد بی‌نیاز سازد. بنابراین امیدواریم با بازنگری در فرآیندهای مختلف این حوزه و عزم راسخ مدیران در سطوح مختلف فعالیت‌های دانشگاهی و معدنی در اکتشاف عناصر نادر خاکی نیز شاهد رشد و پیشرفت قابل‌توجهی باشیم.

 

حضور کارگران ، مهندسان و مدیران مس شهید باهنر روز جمعه 11 اسفند پای صندوق های رای

بدانید انداختن رأی در صندوق که کاری آسان است نتایج بزرگی در پی دارد بنابراین از این فرصت باید استفاده کرد.(رهبر معظم انقلاب اسلامی _نهم اسفند۱۴۰۲)

کارگران، مهندسان و مدیران مس شهید باهنر نیز همگام با سایر اقشار جامعه، روز جمعه ۱۱ اسفندماه به صحنه می‌آیند و با شرکت پرشور در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان ، پایبندی خود به آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی را، به نمایش خواهند گذاشت.

به گزارش  بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی صنایع مس شهید باهنر، جامعه کارگری این شرکت نیز به همراه خانواده‌های خود، آماده اند تا همگام با آحاد مردم، فردا یازدهم اسفندماه ، با شوروشوق انقلابی به صحنه آمده و مشارکت حداکثری خود در تعیین سرنوشت خویش را به نمایش بگذارند.

کارگران در بخشهای مختلف صنعتی کشور، که بیش از سایر گروه‌ها از نزدیک طعم تلخ تحریم‌های ظالمانه دشمن را احساس کرده‌اند؛ قدر فرصت ارزشمند انتخابات را برای پیشرفت کشور دانسته و تلاش دارند با انتخاب نمایندگانی کارآمد و فهیم، مسیر بالندگی میهن اسلامی را پرنشاط‌تر از گذشته طی نمایند.این قشر زحمت کش، فردا با شرکت گسترده خود در انتخابات ، جواب دندان شکنی به دشمن در پای صندوق‌های رای خواهند داد و دوستداران انقلاب اسلامی را در سراسر جهان، به آینده‌ ایران عزیز، امیدوارتر خواهند کرد؛ زیرا آنان بخوبی می‌دانند هر اندازه این شرکتِ آگاهانه و توام با بصیرت، پُرشورتر باشد، بر وجهه ملی و بین المللی نظام تاثیر مثبت‌تری خواهد گذاشت.

 کارگران زحمت کش، که مجاهدان صف اول جنگ تحمیلی اقتصادی دشمن هستند فردا عزم راسخ خود را برای به شکست کشاندن نقشه‌های شوم بیگانگان، به نمایش می‌گذارند و در کنار شرکت گسترده در انتخابات به عنوان تکلیف شرعی، سیاسی و اجتماعی، از آحاد جامعه نیز می‌خواهند که به صحنه آمده و با مشارکت در تعیین سرنوشت کشور، جلوه‌ای دیگر از همبستگی ملی خویش را به رُخ جهانیان بکشند .

 این تلاشگران عرصه‌ تولید و اقتصاد کشور ، سخن‌شان با اقشار مختلف جامعه این است که همه باید با دیدگاه های مختلف، پای آرمان های والای انقلاب بایستیم و مسئولیت تاریخی خود را در فراهم آوردن شرایط پیشرفت کشور، به انجام برسانیم و به تعبیر رهبر معظم انقلاب ؛ انتخابات پرشور، زمینه‌ساز رفع مشکلات، پیشرفت ایران و از ارکان اداره صحیح کشور است و هر کسی ایران، جمهوری اسلامی، انقلاب، قدرت ملی و پیشرفت را دوست دارد روز جمعه ۱۱ اسفندماه پای صندوق رای خواهدآمد.

روابط عمومی مس شهید باهنر

صفحه1 از859