06 مرداد 1403
RSSFacebookTwitterLinkedinDiggYahooDelicious

موفقیت مهندسان نخبه شرکت پترو شیمی "نخل آسماری" در تولید محصولات ارزشمند و استراتژیک در کشور

برای اولین بار در ایران، پنتااریتریتول، یکی از مواد شیمیایی استراتژیک، با هدف خودکفایی در صنعت کشور تولید شد.

به گزارش بورس و بانک ؛ حمایت، توجه و بها دادن دولت به فعالیت و عملکرد شرکت های تولیدی و به اصطلاح « دانش بنیان » یکی از موضوعات مهمی است که  مسئولان کشورمان در راستای  تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم، آن را سر لوحه عملکردهای خود قرار داده اند؛  در واقع تداوم و استمرار این مهم، می تواند  منجربه بهبود چرخه ی اقتصاد کشور شود؛ البته در بستر تحقق این شعار می توان نگاه عمیق تری به مسئله تولیدات داخلی داشت، به عبارتی توجه و حمایت از شرکت های داخلی و دانش بنیان که از سوی مردم راه اندازی و اداره می شوند، رشد وافزایش تولید ، کاهش تورم و خروج از رکود را در پی خواهند داشت و در واقع با حمایت دولت از کسب وکارهای مردمی و ملی، بازارها رونق خواهند گرفت و نرخ اشتغال افزایش می‌یابد و در اینجا نباید از این موضوع غافل شد که رشد اقتصادی، رابطه مستقیمی با افزایش تولید و درآمد سرانه ملی دارد و همه این موارد نشانگر رشد وشکوفایی اقتصاد کشور خواهند بود.
در این میان،  مجتمع پتروشیمی « نخل آسماری» نمونه ای از مجتمع های  موفق است که با تکیه بر توانایی و استعداد های نهفته در بطن خود توانسته همگام با شعار سال جاری، گام های موثری را در خودکفایی کشور از تکمیل  نهایی زنجیره ارزش متانول بردارد. در این باره با مهندس « حسین کریمی » مدیربازرگانی این مجتمع گفتگویی صورت گرفته که می خوانید:
حسین کریمی،  مدیر بازرگانی شرکت پترو شیمی "نخل آسماری" گفت : مجتمع پتروشیمی نخل آسماری با افتخار اعلام می‌کند که برای اولین بار در ایران موفق به تولید پنتا اریتریتول ، یکی از مواد شیمیایی استراتژیک و حیاتی در صنایع مختلف شده‌ است؛ این دستاورد بزرگ، نتیجه سال‌ها تحقیق و توسعه، تلاش‌های بی‌وقفه و تعهد به ارتقاء کیفیت و نوآوری است. تولید این ماده ارزشمند، نه تنها گامی مهم در جهت خودکفایی صنعتی کشور است، بلکه نشان‌دهنده توانمندی‌های فنی و علمی ما در سطح بین‌المللی خواهد بود.همچنین با تولید داخلی این محصول، صنایع مختلف از جمله صنایع رنگ و رزین، تولید محصولات پلاستیکی، خودروسازی و قطعه سازی  می‌توانند از مواد اولیه با کیفیت و در دسترس بهره‌مند شوند. این امر نه تنها هزینه‌های تولید را کاهش می‌دهد، بلکه باعث افزایش رقابت‌پذیری محصولات ایرانی در بازارهای جهانی می‌شود.
وی گفت:تولید پنتا اریتریتول در ایران، وابستگی به واردات را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد و امنیت تأمین مواد اولیه را برای صنایع داخلی تضمین می‌کند. این پیشرفت بزرگ، نتیجه تعهد ما به توسعه صنعتی پایدار و حمایت از تولید ملی است. ما با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های پیشرفته و تیمی مجرب از مهندسین و متخصصین، توانسته‌ایم محصولی با کیفیت جهانی تولید کنیم که توان رقابت با محصولات خارجی را دارد.


مدیربازرگانی شرکت پتروشیمی نخل آسماری ادامه داد: این موفقیت، گامی بزرگ در جهت پیشرفت و توسعه صنعت پتروشیمی و زنجیره ارزش و محصولات متانول در کشور محسوب می‌شود. این شرکت همچنان با انگیزه و تعهد متخصصین غیور خود در طی مسیر نوآوری، در صدد خلق ارزش پایدار در صنعت پتروشیمی است.
ما به تولید ملی و ارتقاء کیفیت محصولات صنعتی در ایران متعهدیم و این دستاورد بزرگ را به عنوان نقطه عطفی در تاریخ صنعت پتروشیمی کشور جشن خواهیم گرفت.
این مدیر بازرگانی بیان کرد: مجتمع پتروشیمی نخل آسماری  افتخار اولین تولیدکننده ملی سدیم فرمات در ایران را نیز نصیب خود کرده است. تولید این ماده استراتژیک در داخل کشور نه تنها به خودکفایی صنعتی کمک می‌کند، بلکه وابستگی به واردات را کاهش داده و موجب تقویت صنایع داخلی می‌شود. این دستاورد بزرگ نشان‌دهنده تعهد ما به نوآوری و پیشرفت در صنعت پتروشیمی و شمیایی ایران است.
وی افزود : یکی از کاربردهای اصلی سدیم فرمات در صنعت حفاری و به عنوان یکی از اساسی ترین افزودنی‌های کنترل کننده خواص رئولوژیکی و شیمیایی گل حفاری است. همچنین در صنعت چرم سازی این ماده به عنوان عامل دباغی  در فرآیند دباغی چرم استفاده می‌شود. سدیم فرمات با کاهش pH محلول دباغی، به بهبود جذب مواد دباغی توسط پوست حیوانات کمک می‌کند که منجر به تولید چرمی با کیفیت بالاتر و انعطاف‌پذیری بیشتر می‌شود.یکی دیگر از کاربردهای سدیم فرمات در صنعت نساجی است. این ماده به عنوان عامل کاهنده  در فرآیند رنگرزی و چاپ پارچه‌ها به کار می‌رود. سدیم فرمات با کاهش رنگ‌های شیمیایی، به بهبود رنگ‌پذیری پارچه‌ها کمک کرده و به تثبیت رنگ بر روی پارچه‌ها می‌انجامد. در صنایع غذایی نیز به عنوان نگهدارنده و تنظیم‌کننده اسیدیته مورد استفاده قرار می‌گیرد و به افزایش عمر مفید محصولات غذایی کمک می‌کند.
کریمی در پایان خاطرنشان کرد:یکی دیگر از افتخارات مجتمع پتروشیمی نخل آسماری  تولید " پارافرمالدهید »  به روش اسپری درایر است که برای اولین بار در ایران صورت گرفته است،  تولید این ماده به روش اسپری درایر، با طول زنجیرهای پلیمری کوتاه‌تر، به انحلال سریع‌تر در دماهای متفاوت منجر شده است که این مزیت چشمگیر، به تولید محصولات با کیفیت‌تر منجر می‌شود.
در صنایع داروسازی و پزشکی، پارافرمالدهید به عنوان ضدعفونی‌کننده و نگهدارنده در واکسن‌ها و محلول‌های تزریقی مورد استفاده قرار می‌گیرد.البته در تحقیقات علمی و آزمایشگاهی نیز، به عنوان ماده تثبیت‌کننده برای حفظ نمونه‌های بیولوژیکی استفاده می‌شود. این کاربردها نشان‌دهنده اهمیت و گستردگی استفاده از پارافرمالدهید در حوزه‌های مختلف است.
از نظر ایمنی و بهداشت، پارافرمالدهید به دلیل حالت جامد خود، بخارات کمتری از فرمالدهید آزاد می‌کند که این ویژگی موجب کاهش خطرات بهداشتی و زیست‌محیطی می‌شود. استفاده از پارافرمالدهید در محیط‌های صنعتی و آزمایشگاهی، باعث کاهش مواجهه کارکنان با بخارات سمی فرمالدهید می‌شود و ایمنی کار را بهبود می‌بخشد.
کریمی در راستای اهمیت تولید داخل محصولات وارداتی در راستای اجرای مدیریت بهنگام توضیحات داد: مدیریت به هنگام ، یکی از روش‌های مدرن مدیریت تولید است که تأثیرات چشمگیری بر کاهش هزینه‌ها و بهبود بهره‌وری در سازمان‌ها دارد. این روش ابتدا توسط شرکت‌های ژاپنی مانند تویوتا ، مورد استفاده قرار گرفت و سپس در سطح جهانی شناخته شد. اصول مدیریت به هنگام بر اساس تولید، تنها به میزان نیاز و در زمان مورد نیاز استوار است و کمک می‌کند تا موجودی‌های اضافی کاهش یابد و منابع سازمان به صورت بهینه‌تری استفاده شوند.
وی افزود: یکی از مهم‌ترین مزایای "مدیریت به هنگام" کاهش هزینه‌ها است. در این روش، سازمان‌ها از انبار کردن بیش از حد محصولات و مواد اولیه جلوگیری می‌کنند. این امر باعث کاهش هزینه‌های مرتبط با نگهداری، انبارداری و ضایعات می‌شود. همچنین، با کاهش میزان موجودی، سرمایه کمتری در گردش خواهد بود و سازمان‌ها می‌توانند از منابع مالی خود به صورت کارآمدتری استفاده کنند.
همچنین "مدیریت به هنگام" باعث بهبود کیفیت محصولات نیز می‌شود. چراکه تولید بر اساس تقاضای واقعی انجام می‌گیرد، امکان شناسایی و رفع سریع مشکلات در فرآیند تولید افزایش می‌یابد و سرانجام این امر منجر به کاهش نرخ خرابی و افزایش رضایت مشتریان می‌شود. همچنین، با تولید محصولات تازه و به موقع، مشتریان از دریافت کالاهای با کیفیت بالاتر و تازه‌تر بهره‌مند می‌شوند.
مهندس کریمی اظهار داشت: روش"مدیریت به هنگام" به افزایش انعطاف‌پذیری سازمان‌ها نیز کمک می‌کند. در بازارهای پویا و متغیر امروز، توانایی واکنش سریع به تغییرات تقاضا و نیازهای مشتریان یک مزیت رقابتی مهم است، از این رو با استفاده از مدیریت به هنگام، سازمان‌ها قادر خواهند بود به سرعت به تغییرات بازار پاسخ دهند و محصولات جدید را با سرعت بیشتری به بازار عرضه کنند.
مجتمع پتروشیمی نخل آسماری، مفتخر است تا بواسطه بهره گیری از "مدیریت به هنگام" با تولید محصولات استراتژیک از جمله پنتا اریتریتول، دی‌پنتا اریتریتول، پارا فرمالدئید به روش " اسپری درایر" و فرمات سدیم، برای اولین بار در ایران عزیز، کمک شایانی به بخش‌های صنعتی و تولیدی کشور، نموده است. این محصولات به دلیل کاربردهای وسیعی که در صنایع مختلف دارند، نقش کلیدی در بهبود مدیریت به هنگام ایفا می‌کنند.
وی ادامه داد: با در دسترس بودن این مواد اولیه در داخل کشور، شرکت‌های ایرانی می‌توانند فرآیندهای تولید خود را بهینه‌تر کنند و وابستگی به واردات را کاهش دهند؛ تولید داخلی این محصولات استراتژیک، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر و مدیریت بهینه‌تر زنجیره تأمین را برای شرکت‌ها فراهم می‌کند، که این امر باعث می‌شود شرکت‌ها بتوانند به سرعت به نیازهای مشتریان پاسخ دهند و از انبار کردن مقادیر زیادی از مواد اولیه جلوگیری کنند. به علاوه، با کاهش زمان تحویل مواد اولیه و تأمین آن‌ها به صورت به موقع، هزینه‌های مرتبط با حمل و نقل و انبارداری کاهش یافته و کارایی کلی فرآیند تولید افزایش می‌یابد. این رویکرد پایدار و مؤثر، آینده‌ای روشن‌تر برای صنایع ایران رقم خواهد زد.

کلنگ‌ مجتمع آموزشی، فرهنگی و ورزشی شهیدان محمد و یعقوب جهانگیری در سیرجان به زمین زده شد

کلنگ احداث مجتمع آموزشی فرهنگی ورزشی شهیدان محمد و یعقوب جهانگیری، کیمیای دانش 32، 33، 34، 35، با حضور حجت الاسلام عباس مسلمی زاده و مهدی جهانگیری رئیس گروه مالی گردشگری  و هیات همراه به زمین زده شد.


 
به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی گروه مالی گردشگری، آیین کلنگ‌زنی مجتمع آموزشی، فرهنگی و ورزشی شهیدان محمد و یعقوب جهانگیری، کیمیای دانش 32، 33، 34، 35، روز یکشنبه 24 تیر 1403 با حضور مهدی جهانگیری رئیس گروه مالی گردشگری برگزار شد.

در این مراسم علاوه بر مدیران گروه مالی گردشگری، امام جمعه سیرجان و جمعی از مدیران استانی و شهرستان سیرجان نیز حضور داشتند.

بر اساس این گزارش، این مجتمع بزرگ در راستای انجام مسئولیت‌های اجتماعی گروه مالی گردشگری و با سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد تومانی شرکت توسعه فرآوری صنایع و معادن ماهان سیرجان به وسیله بنیاد یاس فاطمه‌النبی (س) احداث می‌شود.

این مجتمع چندمنظوره از نظر طراحی منحصربه‌فرد است و تمامی استانداردهای وزارت آموزش و پرورش در آن به کار گرفته شده است.

همچنین ساخت سالن آمفی‌تئاتر با قابلیت سالن سینما، کتابخانه، سالن ورزشی و نمازخانه از مهم‌ترین اقداماتی است که در این مجتمع انجام خواهد شد. یک ساختمان اداری نیز به صورت مجزا در این مجتمع آموزشی احداث می‌شود.

این مجتمع عظیم برای سه مقطع تحصیلی ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم طراحی شده و عملا در این مجتمع سه باب مدرسه ساخته خواهد شد.

این مجتمع به مساحت 5هزار مترمربع در زمینی به مساحت 8هزار مترمربع احداث خواهد شد و تلاش‌ها بر آن است که این پروژه در مدت زمان 8 ماه به بهره‌برداری برسد.

واردات 200 میلیون دلاری ورق سرد و پوشش دار بدون توجه به ظرفیت های داخلی / جزئیات کامل واردات زنجیره آهن و فولاد+ جدول

 انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران آمار واردات  3 ماهه زنجیره آهن و فولاد کشور را منتشر کرد.

به گزارش بورس و بانک ؛ بر اساس آمار منتشر شده از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در سه ماهه سال جاری حدود 300 میلیون دلار محصولات فولادی وارد کشور شده است.طبق این گزارش، واردات بیش از 296 میلیون دلار ورق فولادی به ثبت رسیده است.

همچنین افزایش 12.8 درصدی حجم واردات محصولات طویل، افزایش 6.4 درصدی ارزش واردات میلگرد و افزایش 136.2 درصدی واردات بیلت و بلوم به ثبت رسیده است.

گفتنی است روند واردات ورق سرد بدون توجه به ظرفیت های داخلی، همچنان صعودی است.

نکات مهم این گزارش  

در سه ماهه سال جاری حدود 300 میلیون دلار محصولات فولادی وارد کشور شده است.

 بیش از 296 میلیون دلار واردات ورق فولادی به ثبت رسیده است.

روند واردات ورق سرد همچنان صعودی است

افزایش 12.8 درصدی حجم واردات محصولات طویل

افزایش 6.4 درصدی ارزش واردات میلگرد

افزایش 136.2 درصدی واردات بیلت و بلوم

روند واردات ورق سرد همچنان صعودی است!


بزرگداشت خوارزمی و روز فناوری اطلاعات در فولاد خراسان

مدیر و همکاران واحد «روابط عمومی» با حضور در محل کار همکاران مدیریت «فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی» و شرکت‌های «ایریسا» و «آی. سی. تی.» و روز « فناوری اطلاعات» را از سوی همکاران شرکت به ایشان تبریک گفتند.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی فولاد خراسان ؛ در این بازدید، که معاون «برنامه‌ریزی و فناوری» و مدیر «فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی» نیز حضور داشتند، با اهدای شاخه های گل و عرض خداقوت، از تلاش‌های شبانه‌روزی همکاران این حوزه قدردانی شد.

 ۲۲ تیرماه در تقویم رسمی کشور، روز «بزرگداشت خوارزمی، روز فناوری اطلاعات» نامیده شده است.

 

سودآوری متفاوت با علم و برنامه‌ریزی/ تولید کاتالیست پتروشیمی‌ها در “ومعادن”

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات گفت: تنوع در محصولات کاتالیست را افزایش دادیم. همچنین، تولید افزایش یافت؛ ضمن اینکه تا پایان سال محصولات کاتالیست را برای پتروشیمی نیز تولید خواهیم کرد.

به گزارش بورس و باانک و به نقل از روابط عمومی ومعادن ؛ اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات در گفتگو با بورس نیوز ، اظهار کرد: ما برای کاتالیست یک تغییر مدل را تعریف کردیم به طوری که هم میزان تولید را با سرمایه گذاری در دستگاه جدید ایجاد کردیم و نیز کیفیت محصول را بالا بردیم. ضمن اینکه تنوع در محصولات کاتالیست را افزایش دادیم. همچنین، تولید افزایش یافت؛ ضمن اینکه تا پایان سال محصولات کاتالیست را برای پتروشیمی نیز تولید خواهیم کرد.

وی افزود: وقتی شرکت پویایی داشته باشد و با علم، برنامه ریزی و اجرای برنامه ها بتواند خود را از نظر اقتصادی تطبیق دهد، سودآوری آن نیز متفاوت خواهد شد. به عنوان مثال، شرایط کارخانجات شهید قندی تغییر کرده است. در گذشته این کارخانه فقط کابل مسی تولید می کرد اما در حال حاضر کابل نوری را تولید می کند. در این کارخانه هر دو مدل را تولید می کنیم و دستگاه های جدید نیز وارد می شود. بازار بهتر و فروش بیشتر قطعا سوددهی آن بهتر خواهد بود.

سعدمحمدی در این باره ادامه داد: علم مثل یک رود جاری است. اگر با رود حرکت نکنید و جاری نباشید، تغییرات فنی و تکنیکی را در سیستم هایتان لحاظ نکنید و سرمایه گذاری را به آن سمت نبرید، قطعا جا می مانید. این نگاه جدید شکل گرفت و برای آن برنامه ریزی شد. برای برنامه ریزی نیز کنترل نظارت شکل گرفت.

وی درخصوص چالش های این صنعت گفت: چالش ها همیشه وجود دارد و طبیعی است. مهم این است که نگاه مدیریتی بتواند در تلاطم هایی که پیش می آید، کلید، برنامه ریزی، ایده پردازی و خلاقیت عبور از این چالش را تعریف کند. صبوری کند و از آن عبور کند. این مدیریتی است که مدنظر ماست. مدیریت روز نیز همین است. یعنی اینکه شما بتوانید تکنیک های عبور از چالش ها را در کمترین بعد زمانی تعریف کنید. استفاده از نیروهای جوان و تحصیلکرده و با انگیزه نیز می تواند کمک کند.

مدیرعامل “ومعادن” با اشاره به انتظارات این از سهامداران گفت: من به عنوان یک امانتدار در گذری از زمان در “ومعادن” هستم. وظیفه دارم نقطه نظرات تجربی بعد از گذر از فعالیت طولانی در این حوزه را به سمع و نظر سهامداران برسانم. سهامداران تصمیم گیرنده و من مجری هستم. اما وظیفه اخلاقی، حرفه ای، شرعی و کارشناسی ایجاب می کند که راه صحیح را برای آینده بهتر و سوددهی بیشتر ایجاد کنیم.

 

بازدید دکتر مدرس خیابانی از شرکت صنایع مس شهید باهنر

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی شرکت صنایع مس ؛مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در ادامه برنامه‌های سفر به استان کرمان، دقایقی قبل با حضور در شرکت صنایع مس شهید باهنر از خط تولید و بخش‌های مختلف این مجموعه بازدید و در نشست کاری با حضور معاونین و مدیران ارشد دو شرکت حضور یافت.

صفحه1 از869